Внушителни кралски резиденции по света (фотогалерия)

Внушителни кралски резиденции по света (фотогалерия)

Внушителни кралски резиденции по света (фотогалерия)

Бъкингамският дворец може би е най-известната кралска резиденция в света, но далеч не е от най-богатите, разказват редакторите на Insider.

Сегашният дом на кралица Елизабет II, първоначално известен като "Бъкингам хаус", разполага с 775 стаи, пищни градини, исторически скулптури и емблематичен балкон, на който за пръв път като съпруг и съпруга са се целунали принц Чарлз и принцеса Даяна. Техният син, принц Уилям, продължи тази традиция трийсет години по-късно, когато се омъжи за Кейт Мидълтън през 2011 г. 

Да, Бъкингамският дворец без съмнение е впечатляващ. Но само изчакайте да видите тези 10 дворци, които сме ви представили в следващата фотогалерия. Те са още по-луксозни от уютната вила на британското кралско семейство. 

Като например Забраненият град, разположен в центъра на Пекин, Китай, който е китайският имперски дворец от династията Мин до края на династията Цин. Той е най-големият дворцов комплекс в света, с повече от 8700 стаи. В продължение на почти 500 години Забраненият град служи като дом на императорите и техните домакинства, както и като церемониален и политически център на китайското правителство. Днес това е една от най-посещаваните туристически атракции на Китай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ