Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

10 цитата, с които ще помним Майкъл Джексън

На 25 юни 2009 г. си отиде една от най-ярките звезди на музикалния небосклон за всички времена – Майкъл Джексън. Днес се навършват 10 години от смъртта му. 

Разтърсван от скандали, финансови проблеми и съдебни процеси през последните години от живота си, Кралят на попа никога няма да загуби тази титла и винаги ще бъде помнен с феноменалното си присъствие в музиката и шоубизнеса.

Певецът издъхна в леглото си в наета от него къща в Лос Анджелис на 50-годишна възраст заради случайно приета свръхдоза с лекарства, заради което впоследствие бе заведен съдебен процес срещу личния му лекар.

Майкъл Джоузеф Джексън се ражда на 29 август 1958 година в град Гери, щата Индиана. Той е седмото от общо девет деца. Има три сестри и петима братя. Баща им, който е стоманолеяр, подтиква всичките си деца да се занимават с музика още от малки, припомня Дарик.

Братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата "The Jackson Brothers". През 1964 г. Майкъл и Марлън се присъединяват към нея и я прекръстват на "The Jackson 5", a още по-късно - на "The Jacksons". В периода 1966-1968 г. често свирят в клубове и други нощни заведения.

Запазена марка на Майкъл Джексън е т.нар. лунна походка. Част от екстравагантния личен бранд на Майкъл бяха и множеството  пластични операции, блестящата ръкавица, която понякога носеше на едната си ръка, черните обувки, обувани с бели чорапи, маските, които слагаше през последните години на лицето си, имението си Невърленд.

В памет на Майкъл Джексън, да си спомним отново за него с този подбор от цитати.

***

“Всички ние сме продукти на нашето детство.”

***

“Ако влезеш в този свят със знанието, че си обичан, и напуснеш този свят със знанието за същото, тогава всичко, което се случва в промеждутъка, може да бъде преодоляно.”

***

“Трябва да излекуваме нашия накърнен свят. Хаосът, отчаянието и безсмисленото разрушение, които виждаме днес, са резултат от отчуждението на хората един от друг и от средата им.”

***

“Смисълът на живота се съдържа във всеки един житейски израз. Той е представен в безкрайността от форми и явления, които съществуват в цялото сътворение.”

***

“Да правиш нещата толкова добре, колкото последния път, не е достатъчно.”

***

“Лъжите пробягват спринтове, но истините бягат маратони.”

***

“Често хората просто не виждат това, което виждам аз. Имат прекалено много съмнения. Не можеш да дадеш всичко от себе си, когато се съмняваш в себе си. Ако не вярваш в себе си, кой би повярвал?”

***

“Човешкото познание се състои не само от библиотеки с хартия и мастило – то включва също и томовете знание, написани в човешкото сърце, изваяни в човешката душа и гравирани в човешката психика.”

***

“Най-доброто образование в света е да наблюдаваш майсторите докато работят.”

***

“Хората ме питат как правя музика. Казвам им, че просто стъпвам в нея. То е като да стъпиш в реката и да се понесеш по течението. Всеки момент в реката има своята песен.” 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ