Българин оглави световна организация за имоти

Българин оглави световна организация за имоти

Българин оглави световна организация за имоти

Българинът Асен Македонов е новият президент на Световната федерация за недвижими имоти (ФИАБЦИ), съобщи „24 часа”. Той бе избран на този пост още миналата година, но е встъпил в длъжност на 2 май на официална церемония в Дубай. Македонов ще заема поста в продължение на 1 година.

ФИАБЦИ е световната браншова организация на всички професии, занимаващи се с недвижими имоти, и има над 1 милион членове - брокери, адвокати, нотариуси, мениджъри. Организацията е създадена през 1951 г. в Париж и има статут на член на икономическия и консултативен съвет на ООН. Тя е и помощен орган на световната организация по програмата UN-Habitat, която се занимава с устойчивото градско развитие.

Асен Македонов е първият засега българин, избран начело на организацията. Той е икономист по образование, специализирал маркетинг и мениджмънт, и доскоро беше член на управителния съвет на българското Национално сдружение за недвижими имоти, а през периода 2014-2015 г. оглавяваше българския клон на ФИАБЦИ.

Македонов притежава почти всички признати в света сертификати, които се изискват за оценяване на имоти и за работа по специфични дейности, свързани с имотите: CIPS, CLHMS, TRC.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ