Говорят финалистите в конкурса Мениджър на годината 2018

Говорят финалистите в конкурса Мениджър на годината 2018

Ако можете да опишете с една дума чувството да сте сред финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2018", коя ще е тя?

- Страхотно.

- Каква беше за компанията, която управлявате, изминаващата 2018 г.? Най-важното, което постигнахте?

- 2018 година за SAP Labs България беше още една година на растеж и затвърждаване позицията ни на стратегически развоен център за SAP. Успяхме не само да разширим съществуващите екипи, но и да отворим изцяло нови звена в компанията. В София разработваме и развиваме облачната платформа на SAP. Тя е ключова в стратегията на глобалната компания за интеграцията на различните бизнес процеси и приложения на нашите клиенти, както и тяхното разширение. Вече сме над 850 колеги, като 75% от екипите работят именно по облачната платформа. Планираме да продължаваме развитието ни в тази посока. През следващите години искаме да се наложим като един от основните играчи като развоен център в дигиталната трансформация на глобалната компания SAP и всички нейни и наши клиенти.

- Как карате всички хора от компанията да се чувстват част от успеха? Как поддържате енергията за нови победи?

- От една страна, това се случва чрез прозрачност на информацията и процесите. Колегите във всеки екип знаят към какво се стремим и какви са конкретните ни цели. Това, че сме стратегически развоен център за SAP показва доверие и признание за работата ни, но идва и с много голяма отговорност. Трябва да отговорим на големите очаквания към нас и да продължаваме да се развиваме. Прозрачни сме от гледна точка и на това колко още можем да постигнем, както на ниво екип, така и на ниво компания - което също е стимул. От друга страна, с екипите празнуваме успехите, за да отделим време да отбележим постиженията и резултатите ни.

- Какво мислите, че в момента можем да направим за България, така че да стане по-добро място за живот и бизнес?

- България е сравнително малка страна и в този смисъл мисля, че бъдещето ни е свързано с предлагането на висока добавена стойност в интелектуална дейност. Това от своя страна е свързано с образованието, което има нужда да бъде осъвременено и да отговаря на съвременните нужди на бизнеса. Само чрез него можем да развиваме страната ни в една положителна посока. Тук и бизнесът, и образователните институции, и самите родители има с какво да подпомогнат децата и младежите, за да можем да имаме образование, което е насочено към висока добавена стойност в интелектуална дейност.

В сферата на ИТ лично аз искам България да се превърне в силен ИТ фактор в областта на високите технологии в световен мащаб. В този смисъл се стремя да подпомагам развитието на образованието, което е необходимо на бъдещите ИТ специалисти и лидери. В тази област компанията ни също е социално отговорна. Подпомагаме по различни начини учениците, студентите, учителите, университетските преподаватели, образователните институции. Създаваме условията и стимулираме колегите ни също да го правят.

За своя фаворит в конкурса Мениджър на годината 2018 може да гласувате на сайта на bTV

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ