Илон Мъск на събитие: Без глупави, скучни въпроси!

Илон Мъск на събитие: Без глупави, скучни въпроси!

Илон Мъск на събитие: Без глупави, скучни въпроси!

Технологичният предприемач Илон Мъск предприе необичаен ход като наложи вето на "скучните" по негова преценка въпроси по време на последното събитие на Tesla за съобщаване на финансовите й резултати. 

Tesla изнесе информация за рекордна загуба от близо 710 млн. долара в трите месеца до март 2018 г. - повече от двойно в сравнение със същия период на миналата година. 

След серия от финансови въпроси, публикувани от анализатори, Мъск реши да спре изслушването им на събитието. "Скучните, глупави въпроси не са готини. Следващото!", отсече той. 

"Ще преминем към YouTube. Съжалявам, тези въпроси са толкова сухи! Убиват ме!", каза Мъск, след което предпочете да приеме въпроси от влогъра и журналист в YouTube Галилео Ръсел.

Мъск е домакин на толкшоуто в YouTube HyperChange TV, посветено на финансовата страна на технологиите на Силициевата долина  Мъск окуражи Ръсел да продължи задаването на въпроси, защото те са фокусирани повече върху технологии, вместо върху бизнеса и финансите. 

Сред въпросите, които Ръсел зададе на Мъск, бяха дали статия на Ройтерс, цитираща че Модел Y ще стартира производство през ноември 2019, е вярна. Мъск отговори: Статията на Ройтерс не е основана на нищо. Не знам откъде се взе това". "Вероятно е по-близо до 24 месеца от сега. В началото на 2020 г. е по-вероятно за Модел Y", каза той. 

Ръсел също пожела да знае защо Tesla открива станцията за зареждане Supercharger и за други автомобилни компании, които също да използват за зареждане в САЩ, вместо да я пази в тайна. Ръсел използва метафората "изграждам защитен ров". Мъск отговори "Мисля, че рововете са глупави". "Само да се защитаваш срещу нахлуващите армии е тъпо, няма да израеш дълго", каза Мъск. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ