Изпълниха последната воля на Тери Пратчет

Изпълниха последната воля на Тери Пратчет

Изпълниха последната воля на Тери Пратчет

За мнозина този акт би бил варварски и безумен, сравним с най-големите злодейства в историята на човечеството, но за тези, които го организираха е свещен дълг. 

Тежки машини бяха задействани, за да изпълнят последната воля на великия Тери Пратчет - след смъртта му да бъдат унищожени неиздадените му ръкописи. Дългогодишният асистент на писателя - Роб Уилкинс оповести в Tуитър, че моментът е настъпил и се готви да изпълни „задължението си към Тери”.

Харддиск с неиздадените творби на Пратчет бе премазан от валяк с тегло 6,5 т. , а след това бе донатрошен като бе поставен в бетонобъркачка, за да е сигурно, че ръкописите няма да бъдат издадени някой ден с чужда помощ

Тери Пратчет почина на 66 години през март 2015 г., след като дълго време страдаше от болестта на Алцхаймер. Той не искаше творбите му, които все още не били готови, да бъдат довършени от някой друг и публикувани.

Останките от унищожения харддиск ще бъдат показани в изложбата „Тери Пратчет: Неговият свят” в музея в Солсбъри, която ще бъде открита на 16 септември.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ