Нийл Даймънд се пенсионира заради заболяване

Певецът Нийл Даймънд съобщи, че се пенсионира от турнетата и концертите след като му е била поставена диагноза за болест на Паркинсон. 

Даймънд, който навърши 77 години преди дни, отмени насрочените си изпълнения в Австралия и Нова Зеландия по препоръка на лекарите. 

Изпълнителят на "The Solitary Man" провеждаше турне по повод 50-ата си годишнина на сцената. В изявление до почитателите той споделя, че е взел решението с голямо нежелание и разочарование. "За мен беше толкова голяма чест да представям моите концерти пред публика в последните 50 години", казва той. "Моите най-искрени извинения на всички, които са си купили билети и са планирали да дойдат на предстоящите концерти", продължава Даймънд. 

Препоръката на лекарите се дължи на прогресивния характер на болестта на Паркинсон, която може да се развие в тремори, трудност на пациента да се движи, промени в говора и загуба на памет. 

Нийл Даймънд има продадени над 130 млн. албума по света. Очаква се той да получи награда за цялостен принос на церемонията за връчване на "Грами" в неделя. 

Приятели и фенове изразиха подкрепата си към певеца и изказаха най-добри пожелания в социалните мрежи. Сред тях са и певицата Нанси Синатра, музикантът Джон Гибсън. 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ