15 неща, с които може да обидите бременната

15 неща, с които може да обидите бременната

15 неща, с които може да обидите бременната

Уж знаем всичко за бременните, но те винаги могат да ни удивят – с бурна реакция на съвсем невинно действие или дума. Познато ли ви е това?

Бъдещите майки бързо излизат „извън нерви“, често плачат и въобще понякога се държат неадекватно... Могат да се обидят от дума, случайно изплъзнала се от устата ви, с която въобще не сте искали да ги обидите, уверява detstrana.ru.

Затова, бъдете внимателни – независимо, дали сте нейният мъж, който и да е мъж, най-близката ѝ приятелка или просто съседка, ще огорчите бременната, ако…

1. Питате я за нейното самочувствие. Днес вие сте 15-я човек, който се интересува от това, а тя се чувства така ужасно, както вчера и както миналата седмица.

2. Не я питате за самочувствието ѝ, дори показвате, ви е абсолютно безразлично дали нещо я боли, дали краката ѝ са отекли, дали бебето мърда – че кой не би се обидил?

3. Казвате, че коремът ѝ е голям. От една страна, искате да я похвалите, че бебето расте, но от друга суетата на бременната е поставена на изпитание. Впрочем, има много жени и с по-голям корем от нейния.

4. Казвате, че коремът ѝ е малък. Малък??!! Пробвайте да си вържете маратонките с корем, колкото нейния и пак помислете какво да коментирате.

5. Питате я кога трябва да ражда. Щом си нямате понятие кога е забременяла и кога трябва да се появи бебето, значи сте пуснали покрай ушите си всички нейни описания за развитието на плода седмица по седмица - непростимо!

6. Хапвате шоколад и пийвате коктейл пред очите ѝ – това е особено мъчително, защото тя не може да опита от тях.

7. Отказвате да ѝ правите компания на шопинг из детските магазини. Тя, разбира се, може да напазарува и сама всичко, което ѝ трябва за бебето, но доста по-забавно е да коментирате дали да вземе бялото или бежовото боди… Ако няма кой да я възпре, тя ще накупи половината асортимент в магазина за бременни и кой ще бъде виновен за това?

Вижте целия текст на noviteroditeli.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ