Авокадото - новата мода в кулинарията

Авокадото - новата мода в кулинарията

Авокадото присъства в диетата на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към ежедневното меню и то не само за почитателите на здравословното хранене, съобщават от Foodpanda. Както казва едни от световноизвестните шефове, Нигела Лаусон: "добре е, че зелените храни най-накрая намериха своето подобаващо място на трапезата".

Авокадото е един от най-предпочитаните плодове. То влезе под номер 2 за 2018 г. в годишната класация за тенденции в храненето според диетолозите. Вече има аромати на авокадо за лате и чай, както и аромати на авокадо за десерти и сладкиши. 

В Азия например, авокадото намира своето място и в солените ястия като паста, ориз и месо. Продажбите на авокадо в Азия са се увеличи изведнъж с 30%, след като по-телевизията се излъчва реклама на тост с авокадо като предложение за перфектната закуска. Там е произведен и първият вегетариански шоколадов бар от авокадо, а в много ресторанти се продават сладоледи и палачинки с авокадо.

Освен, че плодовете на авокадото са богати на антиоксиданти, то е отличен източник на витамин С, Е и К, на белтъчини, фибри и мононенаситени мастни киселини. Здравословните мазнини подобряват здравето на сърцето и понижава кръвното налягане, а витамин Е е добър за очите. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 29 септември до 5 октомври
Умният начин да спечелите клиентите на конкурентите си
На днешната дата, 30 септември. Рождениците днес
The Sun: Рекордните 262 души погрешно са освободени от британски затвори за година
Уволнени са служителите от автомобилна администрация, взели подкуп от екипа на Роби Уилямс
Рапърът Снуп Дог ще бъде кореспондент на NBC на Олимпийските игри в Италия
Две трети от пълнолетните българи са с наднормено тегло или затлъстяване
От Атина до Истанбул за 4 часа: Високоскоростен влак ще свързва европейските столици