Авокадото - новата мода в кулинарията

Авокадото - новата мода в кулинарията

Авокадото присъства в диетата на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към ежедневното меню и то не само за почитателите на здравословното хранене, съобщават от Foodpanda. Както казва едни от световноизвестните шефове, Нигела Лаусон: "добре е, че зелените храни най-накрая намериха своето подобаващо място на трапезата".

Авокадото е един от най-предпочитаните плодове. То влезе под номер 2 за 2018 г. в годишната класация за тенденции в храненето според диетолозите. Вече има аромати на авокадо за лате и чай, както и аромати на авокадо за десерти и сладкиши. 

В Азия например, авокадото намира своето място и в солените ястия като паста, ориз и месо. Продажбите на авокадо в Азия са се увеличи изведнъж с 30%, след като по-телевизията се излъчва реклама на тост с авокадо като предложение за перфектната закуска. Там е произведен и първият вегетариански шоколадов бар от авокадо, а в много ресторанти се продават сладоледи и палачинки с авокадо.

Освен, че плодовете на авокадото са богати на антиоксиданти, то е отличен източник на витамин С, Е и К, на белтъчини, фибри и мононенаситени мастни киселини. Здравословните мазнини подобряват здравето на сърцето и понижава кръвното налягане, а витамин Е е добър за очите. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 14 ноември. Имен ден празнуват Филип, Фильо, Филка
Теодор Георгиев, Нестле България: Гората не расте за ден, но живее за поколения
Изследване на ДНК: Хитлер е имал висок риск от аутизъм, биполярно разстройство и шизофрения
Германия ще събира наборни войници чрез жребий и със задължителен медицински преглед
Устойчив комфорт: как GROHE Rapido Heat Recovery сваля енергийните разходи в банята
И Си Дзинпин няма да присъства на срещата на Г20
Лидерските навици, които карат хората да ви се доверяват
Четири месеца подред България е страната в ЕС с най-силен спад на промишленото производство