Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Цветовете, които носим, разкриват нашата личност

Цветовете, които носим, разкриват нашата личност

Дори гардеробът ни да е пълен с дрехи в най-различни цветове и нюанси, винаги има цвят, който предпочитаме, в който се чувстваме по-уверени и по-сигурни. Това е цветът, който отразява нашия характер, казва стилистът Дейвид Зила, автор на книгата Color Your Style.

Ето какво разкриват цветовете, които носим, според експерти, цитирани от Bright Side.

11. Черно

„Черното е цвят, който се приема сериозно“, казва Карън Хeлър, експерт по мода и стил. Според изследванията в областта на психологията черното се възприема от повечето хора като знак за престиж, сила, сериозност и интелигентност. Неслучайно, в много европейски университети, дипломантите са облечени с черни мантии. Хората, които предпочитат да носят черно, са амбициозни, целенасочени, но и чувствителни. Обикновено те са емоционални и лесно възбудими, въпреки че често се опитват да го скрият. Черният цвят им помага да пренасочат вниманието на околните от външния вид към личността, тъй като за тях са най-важни вътрешните качества.

10. Кафяво

Кафявото е цветът на земята, на нещо надеждно, силно и стабилно. Така се възприемат и хората, които носят кафяво. Любителите на този цвят са донякъде консервативни, уважават по-възрастните, търсят мир, стабилност и сила във всичко. Една жена с кафява рокля или мъж с кафяво яке създават впечатлението за надежден, интелигентен и рационален човек.

9. Синьо

Лиза Джонсън Мандел, психолог и журналист, пише: „Синьото е най-подходящият цвят, ако се явявате на интервю за работа, защото внушава увереност и надеждност. Ето защо много работни униформи или костюми са сини. Учени от Университета на Британска Колумбия, провели проучване за влиянието на цветовете, са установили, че по-тъмните нюанси на синьото имат успокояващ ефект. Хората са склонни да свързват синьото с качества като интелигентност, доверие, ефективност и спокойствие. Сините нюанси на облеклото са предпочитани от внимателни, учтиви и дори срамежливи хора. Както казват психолозите, може да очакваме човекът в синьо да стане добър родител или изключителен служител. Спокойствието е едно от най-ценените качества на този тип хора.

8. Зелено

Според учени от Амстердамския университет зеленият цвят поддържа добро настроение, както в самите нас, така и в околните. „Зеленото е приятно, защото ни напомня за природата, носи усещане за покой и задоволство", казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института Pantone Color и автор на книгата More Alive With Color. Хората, които предпочитат зелено, често водят активен обществен живот, живеят в комфортна среда и са финансово стабилни. Обикновено са вниматели, грижовни и добросърдечно.

7. Лилаво

В миналото пурпурът е бил запазена марка за аристокрацията и висшето общество. Той е носел внушение за високо положение, богатство и лукс. В онези времена само богатите можели да си позволят да се украсяват с виолетови нюанси. Днес почитателите на този цвят демонстрират креативност, интуиция и любов към изкуството. Хората, които носят лилаво, са емоционални и чувствителни. Те са мечтателни, чувствени и склонни към мистицизъм. Известни са и като непредсказуеми – общуването с тях може да е истинско предизвикателство.

6. Червено

„Червеното е цветът на страстта и силата. Изберете този цвят, ако искате да впечатлите някого“, съветва Кени Фримпонг, управител на марката италианско мъжко облекло Eredi Pisano. Ярките нюанси на червеното привличат вниманието върху човека, който ги носи. Свързваме червеното с енергия, движение и възбуда. Психолози от Университета в Рочестър са установили, че жените, носещи рубинени оттенъци, са най-привлекателни за мъжете. „Червеният е стимулант за мъжете“, твърди Аби Калиш, професор по психология в Медицинската школа на Източна Вирджиния в Норфолк. Хората, които често носят червено, са ярки личности, лесно възбудими, леко егоцентрични и склонни към пристрастявания.

5. Жълто

Жълтото е цветът на щастието, слънцето и смеха. Проучванията показват, че жълтият цвят увеличава производството на серотонин в мозъка, ускорява метаболизма и повишава настроението на всички наоколо. Освен това жълтото повишава концентрацията и вниманието, затова често присъства върху билбордове, рекламни сайтове, пътни знаци и улична маркировка. Според експерти жълтите нюанси в облеклото са предпочитани от активни, творчески и екстравагантни натури. Това са ярки мечтатели и авантюристи, готови да изследват и завладяват.

4. Бяло

Бялото е символ на свобода, чистота, невинност и простота. Ето защо много хора избират бялото, когато чувстват, че имат нужда от нов старт или започват нов етап в живота. Белият цвят привлича надеждни хора, които обичат свободата и имат оптимистичен поглед към живота. Те са подредени и организирани във всичко, което правят, обичат новото и се стремят към съвършенство. Бялото може да бъде избрано от най-различни типове хора. Това е неутрален цвят, който рядко отблъсква другите.

Прочетете продължението на страницата на Obekti.bg.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ