Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Хакер продаде фалшиво NFT за 224 хил. паунда. Твърди, че е на Банкси

Хакер продаде фалшиво NFT за 224 хил. паунда. Твърди, че е на Банкси

Хакер върна 224 хил. паунда на британски колекционер, след като го измами да купи фалшиво NFT, рекламирано през официален уебсайт. Линк към онлайн аукцион за въпросното NFT е бил публикуван на страницата banksy.co.uk, която към момента вече е изтрита, предаде „Би Би Си“.

Търгът приключил, когато мъж предложил цена с 90% повече от конкурентните участници. Творбата била представена като създадена от Банкси. Сега обаче екипът му отрича той да има нещо общо с нея.

 

 

Измаменият фен на мистериозния графити артист разказва, че помислил, че купува неговото първо по рода си NFT. Той подозира, че уебсайтът на Банкси е бил хакнат, в резултат на което той е станал жертва на измама. Хакерът му е възстановил цялата сума, освен таксата за трансакцията на стойност около 5 хил. паунда.

В официалния сайт на Банкси се появил допълнителен раздел на име NFT, който включвал препратка към друга уебстраница с аукцион. Неговият екип отрече изобщо да са били създавани подобни дигитални произведения.

Т.нар. NFT или „незаменим маркер“ позволява издаването на дигитален сертификат за собственост за дадена творба, чрез която тя може да се купува или продава. Това обаче не дава на купувача действителната творба или авторските права над нея.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ