Дядо Коледа чака разрешение за излитане (видео)

Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана (North American Aerospace Defense Command - NORAD) отговаря за проследяването на всеки полет над САЩ и Канада.

Организацията е толкова сериозна в своята работа, че дори Дядо Коледа не тръгва на път, без да получи разрешение от нея, се съобщава на официалния сайт на NORAD.

Всичко започва на 24 декември 1948 г., когато военновъздушните сили на САЩ издават комюнике, в което се твърди, че е засечена "една неидентифицирана шейна , задвижвана от осем елена на височина от 4300 метра". The Associated Press разпространява този "доклад" сред широката общественост. Оттогава - повече от 60 години NORAD и неговият предшественик Северноамериканското командване за въздушна отбрана проследяват полета на Дядо Коледа над света.

Добрият Старец пътува със скоростта на светлината, а неговото пътуване както всяка година ще може да бъде следено в реално време още от Бъдни вечер на специалния празничен уебсайт Noradsanta. Лайф видеото ще стартира в 02 ч. сутринта източно стандартно време на 24 декември или 19 ч българско време на 23 декември.

Може да видите приготовленията на добрия старец в следващото видео, публикувано в YouTube канала AirForceTV.

Междувременно Google също предлага на своите потребители да проследят полета на тъй чаканата шейна на специален сайт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ