GPS изпрати трима на дъното на езеро

GPS изпрати трима на дъното на езеро

GPS изпрати трима на дъното на езеро

Трима души с кола завършиха пътуването си в езерото Шамплен, в САЩ, следвайки със сляпо доверие мобилното приложение за навигация Waze, съобщи полицията.

Шофьорът разказал, че се е доверил на GPS-а на път за Бърлингтън, на час от границата с Канада, разказва Франс прес.

От падналата във водата кола се подавала само задната броня според полицейския доклад. Полицаят, описал случая, отбелязва, че шофьорът не е бил по влиянието на алкохол или наркотици.

Времето може само донякъде да обясни злополуката – валял силен дъжд и паднала мъгла. Според американски медии шофьорът използвал приложението Waze, което предлага избор на алтернативни маршрути, за да се избегнат задръствания и дори, по ирония на съдбата, полицаи.

Говорителка на Google, собственик на безплатното приложение, не успя да обясни защо колата е завършила пътя си в езерото.

"Картите на Waze имат милиони обновявания, за да се адаптират към всекидневните пътни условия“, заяви говорителката пред USA Today. Тя посъветва все пак шофьорите да държат под око пътя и да гледат всички данни за обстановката, за да вземат най-добрите решения за пътуването. С други думи, да не забиват нос само в GPS-а.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ