Има четири начина на флиртуване

Има четири начина на флиртуване

Има четири начина на флиртуване

Ако искате да разберете дали някой флиртува с вас, тогава трябва да знаете какъв е неговият стил на флиртуване, пише PsyBlog.

Според д-р Джефри Хол, експерт в комуникациите, възможните модели на флиртуване са четири и всеки от тях е свързан със свой собствен набор от поведения:

  • физически,
  • традиционeн,
  • искрен,
  • учтив.

„Изследователите отдавна знаят, че има различни вербални и невербални поведения, които разкриват привличането, но това е първото проучване, което показва, че различните начини за комуникация на привличането разкриват стила на флирт", обяснява Д-р Джефри Хол, един от авторите на изследването. Начинът, по който флиртувате, показва много какво означава флиртът за вас.

За целите на специално проучване различни хора са накарани да говорят с непознати за около 10 минути. 

Те седяха на удобни сини столове, а наблизо имаше масичка за кафе. Имахме помощни карти с въпроси, които да им помагат да научат повече за другия човек, като например „кое е постижението, с което се гордеете най-много?“ Тяхната цел бе да поддържат разговора."

След сесията всеки от участниците в изследването е докладвал за нивото на привличане към другия, а изследователите са наблюдавали езика на тялото. Класическите знаци на флирта включват накланяне напред, заиграване с предмети на масата, кръстосване на краката и кимане.

Жените, които попаднат в категорията на „искрените“ флиртуващи, използват най-вече себеразкриване и фокусирано внимание, за да демонстрират интерес. С други думи, те разкриват различни неща за себе си и се концентрират силно върху другия. „Те се смеят и се усмихват повече и по-често показват характерния за флирта престорено свенлив поглед“.

Мъжете, които флиртуват „традиционно“, междувременно са склонни повече да се накланят напред и да показват открити пози на тялото. Жените, които флиртуват „традиционно“, действат по-сдържано, като показват само китките и ръцете си.

Най-трудният за разчитане флирт е „учтивият“, казва д-р Хол. „Учтивият флирт е много разсъдлив и с голяма доза уважение. Но както можете да си представите, той не е така очевиден за човека, към които е предназначен. Хората, които флиртуват така, се навеждат назад, създават още повече пространство и говорят с по-равен тон. За повечето хора това сигнализира по-скоро липса на близост, но учтивите флиртуващи го правят по-отчетливо, когато са по-привлечени от другия.

"Физическият флирт" прави седенето на масата и разговора най-неудобни. Хората, които го практикуват, правят по-малко комплименти на онези, от които всъщност се интересуват. Тяхната естествена среда са партитата и нощните клубове, обяснява Хол. „Има основателна причина физическият стил да не работи в разговорна среда. Хората, които флиртуват физически, няма да отидат там. Това не е мястото, където са най-уверени.“

Прочетете пълния текст на страницата на Obekti.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур