Как да хванем лъжец

Как да хванем лъжец

Как да хванем лъжец

Знаете ли как криминалистите и офицерите от разузнаването могат да определят дали някой лъже? Оказва се, че хората, които искат да излъжат някого или да го заблудят казват толкова малко, колкото е възможно, откри ново психологическо изследване. Вместо да поднесат сложна история, пълна с детайли и информация, те всъщност се затварят като черупките на мида, стъпвайки на идеята, че лъжите трябва да бъдат поддържани толкова прости, колкото е възможно.

Психолозите препоръчват на детективите и разузнавачите да направят така, че техните заподозрени да говорят повече. Това е само едно от откритията на 60 отделни изследвания върху лъжите и измамите, които са проведени от Проф. Едуард Гейселман и неговите колеги. Той е преподавал техники за интервюиране на ФБР, американските морски пехотинци, полицията и департаментите на областните шерифи, освен на разузнавачи и други професионалисти.

Друг знак, че някой лъже, показват резултатите от изследването, е , че лъжците предлагат обяснения без да бъдат питани за това.

Ето още шест червени флагчете, които трябва да се имат предвид в ситуации, когато трябва да се определи дали някой лъже:

Лъжците понякога повтарят въпросите, преди да им отговорят, вероятно за да спечелят време

Те ще наблюдават внимателно за вашата реакция, за да установят дали сте се хванали

Лъжците променят ритъма на техния говор, за разлика от хората, които говорят истината, които не променят драматични ритъма на говора си, още по-малко в рамките на едно изречение.

Прочетете пълния текст на страницата на Obekti.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ