Дар ли е да си фотогеничен

Дар ли е да си фотогеничен

Струва ви се, че фотогеничността е нещо като дар от природата, защото някои хора на практика винаги и без особени усилия излизат добре на снимка. Други, въпреки външната си привлекателност, нерядко на снимка не изглеждат така, както в живота. В действителност, всичко, което трябва да направите, е да умеете да избирате ракурси и да избягвате няколко грешки.

1. Ръцете

Мнозина просто не знаят къде да си дянат ръцете по време на снимка, но дори да сте решили да ги скръстите пред гърдите, не трябва да изглеждате така, все едно се отбранявате от нещо, а напротив – нека да бъдат по-отпуснати, все едно си почивате. Има още един начин – сложете длани на талията си, така ще си придадете повече стойност, но гледайте да не я стискате и пръстите ви да са прекалено напрегнати. Опитайте така да се извъртите в полупрофил.

2. Ракурсът

Ако действително искате хубава снимка, то тогава не си позволявайте да се снимате отгоре. В подобен случай главата изглежда прекалено голяма в сравнение с тялото, освен ако не става дума за селфи. Освен това, най-добре изглеждащо лице ще заснемете, ако леко наведете главата и отпуснете брадичката.

3. Отпуснете се

Много рядко снимка, на която човек преднамерено се старае да изглежда добре, се получава действително добре. Тя може да се получи много красива, все едно сте била на фотосесия, но няма да ви разкрива напълно. За да получите приятна снимка е достатъчно да съхраните естествеността и непринудеността си, за да изглеждате добре в кадъра.

4. Разположение

Експертите препоръчват никога да не стоите точно пред камерата, ако не искате да си направите паспортна снимка. Първо, позата изглежда неестествено, второ – вие ще изглеждате леко безформена. По-добре е да се обърнете малко встрани, да стъпите с единия крак напред или да наклоните глава. Освен това може да се снимате в гръб, като небрежно се обръщате през рамо.

5. Мимика

За добрата снимка е хубаво да умеете да контролирате мимиките си, като избягвате да си събирате очите, да си надувате устните или прекалено да си вдигате веждите. Освен това не е необходимо да се усмихвате с всичките си 32 зъба, защото това ще изкриви лицето и ще добави несъществуващи бръчки. По-добре се усмихнете леко, като включите и очите, така ще съхраните естествения си вид.

По материали на noviteroditeli.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ