Как правилно да съчетаем уиски с храна

Как правилно да съчетаем уиски с храна

Уискито има невероятно силен аромат. Може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, разкрива foodpanda.

Най-популярно е уискито, произведено в САЩ и Ирландия, включително и "Бърбън", който има много специфични критерии за производство. Съществува и някои различни видове японско уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация.

През последните години японците печелят все повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките на производство.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силното на вкус и алкохолен процент уиски си отива с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.

Богатото пълнозърнесто уиски, отлежало в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уискито със средно тяло е подходящоза консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 30 юни до 6 юли
Жега: Испания счупи исторически рекорд за юни с 46 градуса, съпругата на Борис Джонсън се дехидратира
Отпада забраната за влизане в района на Шуменското плато
Четири инвестиции, които си струва да направите още днес
Край на превъртането на километражи при покупка на употребявани автомобили
През есента на 2026 г. започва строителството на Терминал 3 на Летище „Васил Левски“
Зеленски призова за засилване на санкциите срещу Русия
Световната икономика е изправена пред ключов момент, обяви Банката за международни разплащания