Как правилно да съчетаем уиски с храна
Уискито има невероятно силен аромат. Може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, разкрива foodpanda.
Най-популярно е уискито, произведено в САЩ и Ирландия, включително и "Бърбън", който има много специфични критерии за производство. Съществува и някои различни видове японско уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация.
През последните години японците печелят все повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките на производство.
Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.
Силното на вкус и алкохолен процент уиски си отива с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.
Богатото пълнозърнесто уиски, отлежало в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.
Уискито със средно тяло е подходящоза консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.