Как правилно да съчетаем уиски с храна

Как правилно да съчетаем уиски с храна

Уискито има невероятно силен аромат. Може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, разкрива foodpanda.

Най-популярно е уискито, произведено в САЩ и Ирландия, включително и "Бърбън", който има много специфични критерии за производство. Съществува и някои различни видове японско уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация.

През последните години японците печелят все повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките на производство.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силното на вкус и алкохолен процент уиски си отива с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.

Богатото пълнозърнесто уиски, отлежало в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уискито със средно тяло е подходящоза консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Как се променят правилата за платеното паркиране в София?
И Си Дзинпин няма да присъства на срещата на Г20
Борисов: Нито Борисов, нито Пеевски може да си позволи да купува рафинерията
Теодор Георгиев, Нестле България: Гората не расте за ден, но живее за поколения
Диамантена брошка, изгубена от Наполеон при бягството му от Ватерло, се продаде за 4,4 милиона долара
Как ще се променят доходите ви след осигурителните промени през 2026 г.?
Шокиращи цени на месото отказват от щандовете и от гиросите купувачите в Гърция
Четири месеца подред България е страната в ЕС с най-силен спад на промишленото производство