Какви ще са хората след 1000 години?

Какви ще са хората след 1000 години?

Какви ще са хората след 1000 години?

Преди около 10 хил. години хората са развили поносимост към кравето мляко. За последните 150 години сме добавили 10 см към средната си височина като вид, а за последните 65 години сме прибавили и цели 25 години към продължителността на живота си - основно благодарение на науката.

За толкова кратки периоди от време сме постигнали сериозни промени в природата на човека. Затова е съвсем естествено да се запитаме как би изглеждал човекът след по-дълъг период от време, например 1000 години.

Едно от нещата, с които можем да се гордеем, е мозъкът. Като илюстрация, за да се моделира 1 секунда мозъчна дейност са били необходими 705 024 процесорни ядра, 1.4 млн. гигабайта РАМ и 40 минути работа. Как звучи това, сравнено с модерния ви домашен компютър?

***

Но може би не винаги ще имаме предимство пред машините, които сме създали. Очаква се съвсем скоро компютрите не само да достигнат изчислителната мощ на човешкия мозък, но и да развият свой изкуствен интелект, който да може да общува като говори, пише, слуша и запомня. Хората ще стават все по-интегрирани с роботите.

Прочетете пълния текст на страницата на Obekti.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ