Колоритно шествие ще предвожда фестивала „Цветовете на традициите“

Колоритно шествие ще предвожда фестивала „Цветовете на традициите“

Колоритно шествие ще предвожда фестивала „Цветовете на традициите“

Колоритно шествие, в което ще се включат страните участници във фестивала „Цветовете на традициите“, ще премине на 11 май (петък) през Борисовата градина, за да постави началото на атрактивното събитие.

Точно в 18 ч. Борисовата градина, ще се събере колорита на 14 азиатски страни в своеобразен парад, стартиращ от “Лятната естрада” и приключващ на езерото “Ариана”. Шествието ще сложи началото на активностите по азиатския фестивал, който ще бъде официално открит на 12-ти май в 11:00 часа с танц „Цветовете на Азия”, в присъствието на официални лица, представители на дипломатическите мисии  участнички, гости, приятели и широката публика.

През целия фестивален ден, гостите ще станат свидетели на над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, идващи от далечна Азия. По обед богато кулинарно шоу и дегустация очаква посетителите на фестивала, стартиращо  с традиционни индонезийски ястия, следвано от демонстрации от Р Корея, Виетнам,, Индия, Китай и Иран. Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат уникални произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения, всички част от културното наследство на съответната страна. Най-младите и всеки друг желаещ посетител на фестивала може да се докосне до изкуството на калиграфията с майстори от Иран, изрезковото и древно умение за създаване на фигури от хартия, с приятелите от клуб по японска култура Накама, да участва в  корейски игри и да рисува традиционни индонезийски мотиви с восък върху текстил. 

Както в предишното издание на фестивала, така и тази година, той е посветен на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. В рамките на фестивалния ден ще се проведе томбола с награди, любезно предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по избор, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с приятели  са само част от възможните награди. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в полза на  деца, лишени от родителска грижа да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство, в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, арт-ателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца, разгръщайки техния потенциал.

Водещи на тазгодишния азиатски фестивал са Ива Дойчинова, дългогодишен ТВ и радио журналист и Пейо Филипов, актьор, певец и дългогодишен член на Консултативния съвет на фондация „За Нашите Деца“.

Фестивалът „Цветовете на традициите“ се провежда за втора година със стремеж да се превърне в традиционно мултикултурно събитие, популяризиращо автентичния дух и култура на азиатските държави у нас и създаващо среда на приятелство и партньорство. Тазгодишното издание не би могло да се проведе без любезното съдействие на партниращите институции - Столична община, Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Министерство на културата

Основен партньор на събитието е фондация „За Нашите Деца“. Основен спонсор на събитието е IPS, водещ партньор на благотворителната кауза е Turkish airlines. Медицинско обслужване, благодарение на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кухненско оборудване от Моменто. Награди за благотворителната томбола осигуряват и: Sail with me, Kreo, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, хотел Маринела София, Victoria SPA, 7S Group, Indofood, ресторантите Eisha, Umami. Благодарности и към изложителите Nescafe Dolce Gusto, Sokoni, Tako Foods, чай Girnar, напитка Moutai и клуб по японска култура НАКАМА.

Участващите държави във фестивала тази година са: Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ