Красиви спомени от детството

Красиви спомени от детството

Красиви спомени от детството

Всичко е различно, когато сме деца: дърветата са по-високи, цветовете са ярки и всеки следващ ден е по-интересен от предишния. Още по-важното е, че някои неща, които ни се случват, остават за дълго в нашата памет, а понякога дори завинаги.

За тези, които си спомнят тези моменти от детството си са следните красиви истории. Може би нещо подобно се е случило и на вас?

Баща ми винаги ме водеше на училище. Една зима, пътят беше покрит с дебел лед. След няколко неуспешни опита да преминем, застанахме на четири крака и се изкачихме нагоре по хълма. И двамата пристигнаха точно навреме – аз за закуска в училище, а баща ми за работа.

***

Помня го сякаш беше вчера.

Ходехме до фермата за пчели на дядо ми в провинцията. Стигахме до там с колело, въртяхме педалите много бързо. Баба ни ни хранеше с домашно приготвен хляб и мляко. Когато пристигнахме, поставяхме буркана с мляко в реката, така че да стои охладено и да не се развали.

***

За мен, детските спомени са свързани с вкусна храна. Ядях сандвич, съставен от две бисквитки и само малко масло между тях. Сега това е вкусът на детството ми!

***

Когато бях на пет, винаги ми се струваше, че баща ми се отегчава, докато гледа телевизия. Затова отивах в стаята си, вземах няколко играчки и нарочно ги повреждах. Тогава ги носех на баща ми, за да ги оправи. Мислех, че го прави щастлив.

***

Баба ми работеше в един гараж в склад, и често ме вземаше със себе си на работа. Един път успях да й се изплъзна. Намери ме в гаража. Стоях до един варел със златни зърна и ги втривах в косата си. Мислех, че ще изглеждам като Рапунцел! Въпреки, че си измих косата няколко пъти, седмици наред оставях следи от злато, като фея.

Запознайте с е спълния текст на страницата на Obekti.bg.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ