Ползите от консумацията на различните видове месо
Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителния протеин е по- полезен от животинския.
Foodpanda, подбра няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.
1. Агнешко - това е най-богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изгражда телесните тъкани, произвежда антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.
2. Черен дроб - Той е с най- голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.
3. Свинско месо - То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.
4. Пилешко месо - Той е най- чистото месо, с ниско съдържание на мазнене. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.