Ресторанти, които феновете на Хари Потър трябва да посетят

Ресторанти, които феновете на Хари Потър трябва да посетят

Ресторанти, които феновете на Хари Потър трябва да посетят

Ако сте почитатели на фантастичната поредица за очилатия магьосник Хари Потър, най-вероятно се радвате на всякакви джунджурии, свързани с магическия свят на писателката Джоан Роулинг.

Авторката предизвика една огромна световна мания по измисления героj и на много места по света има редица клубове, паркове и заведения, които се опитват да пренесат обикновения човек в света на магиите и въображението. 

За тези, които обичат да похапват в ресторанти, има някои заведения, които напълно отговарят на тематиката Хари Потър. Вижте пет магически ресторанта в САЩ, Канада и Мексико.

 

Bad Owl Coffee в Хендерсън, Невада предлага разнообразие от майсторски кафе напитки, заедно с тематични закуски като Wizard Meltdown.

 

 

 

За The Leaky Cauldron в Орландо, Флорида ще имате нужда от билет, но напълно си заслужава, за да се потопите в "Магьосническия свят" на Хари Потър в двата тематичните пара на Universal, където се намира кръчмата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I made it! #honeymoon #harrypotter #wizardingworldofharrypotter #theleakycauldron

A post shared by Mary Moseley (@mary_quite_contraryxx) on

Pasta Wiz в Ню Йорк се фокусира върху здравословни и органични тестени изделия в двете си заведения в Манхатън и Бруклин. Въпреки че кухнята не е наистина по тематиката на Хари Потър, декорът определено наподобява магьосническа атмосфера с различни елементи като набръчкана Разпределителна шапка и пищни полилеи. Собственик е българинът Алекс Димитров.

 

The Lockhart Bar в Торонто и Монреал са заведения, вдъхновени от магическия свят на Хари Потър, чието меню се отличава с причудливи предложения като маслена бира - коктейл с канелен вкус и текила, а също и домашно приготвени шоколадови жаби.

 

Incantatum в Мексико сити предлага Снейп бургер и маслена бира, както и приятен декор.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ