Съвети за мързеливи

Съвети за мързеливи

Съвети за мързеливи

Кой обича да почиства? Ако се захванем с подреждане и почистване на дома, това ще ни отнеме най-малко половин ден. Редакторите на ABC Fact предлагат няколко хитри трика за бързо справяне с домакинската работа. 

1. Използвайте хранителено и алуминиево фолио при готвене. Така ще намалите необходимостта от миене. Като се захабят, просто ги изхвърляте, а и предпазвате стените на печката и съдовете от мазнини. 

2. Използвайте съдомиялната машина за всичко. Освен съдовете, в нея можете да миете играчки, четки за зъби, четки за грим, кухненски гъби, някои инструменти и т.н.

3. Разхождайте се с чорапи. Те обират идеално прах и косми от земята. После ги изтупайте добре и хвърлете в пералнята.

4. Почистете микровълновата фурна без усилие. Сложете купичка, пълна с една чаша вода и половин чаша оцет да се загрява на максимална мощност за 3 мин. После само забършете стените.

5. Когато готвите, пазете опаковката от храната наблизо. Всички излишни продукти слагайте вътре и накрая кухнята ще се окаже чиста и подредена.

6. Оправете леглото си, преди да станете. Още докато лежите опънете добре с крака одеалото и пригладете с ръце покривката отгоре. После леко се измъкнете отстрани - спалнята е вече подредена и спретната още преди да сте станали.

7. Купете тъмни кърпи. Наистина мръсотията не се вижда и може да ги перете по-рядко, но да - нехигиенично е.

8. Почистете банята веднага след душ. Вместо да триете банята с препарати, забършете я още докато е мокра след вашето къпане. Става по-лесно и бързо.

9. Разтребвайте в движение. Приберете на място веднага, това, което сте ползвали и така няма да се налага да губите часове и дни в подреждане.

10. Съхранявайте по-малко вещи. Колкото по-малко неща имате, толкова по-малко прах и мръсотия влизат в дома ви. Минималистичният начин на живот има много предимства за всеки, който иска да отдели възможно най-малко време за почистване

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ