Защо бебето се буди нощем

Защо бебето се буди нощем

Защо бебето се буди нощем

Първата година и половина на бебето е известна с неговото често будене посреднощ. И макар този факт да се знае от всички, много родители продължават да се чудят защо се случва това. Следват 10-те най-чести причини, заради които мъникът изведнъж започва да плаче. И, родители, не се тревожете, обикновено причината не е във вас, пишат Новите родители.

1. Бебето е гладно.

Това е една от най-честите причини. По принцип, ако се кърми, нямате проблем, защото му се дава да суче. Но ако е на адаптирано мляко, със сигурност ще трабва да чакате да мине двучасовата разлика между храненията. Т.е. ще трябва да го гушкате, носите, пеете или каквото там му помага да се успокои.

2. На бебето му е студено или топло.

Най-добрите температури за стаята на бебето са между 19 и 21 градуса. Нормално е през лятото и то да се дразни го жегата.

3. Дразни се от светлина.

Възможно е да има нощна лампа, светлина, която да влиза от прозореца или друго осветление на мястото, където спи. Постарайте да се ограничите светлината.

4. Стряска се от внезапен шум.

Това няма нужда да ви го казваме, но често бебетата се будят от звуци, от които родителите не биха. Например изръмжаващ мотор, който минава по улицата.

5. Ако бебето ще се разболява.

Често буденето с внезапен рев посред нощ е свързано с физически дискомфорт, който може да бъде ново зъбче или някой вирус.

Прочетете останалите пет причини защо бебето се буди нощем на сайта на Новите родители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ