6-и банково-финансов форум ,,Бъдещето на парите": Зелени финанси: партньорство за устойчиво бъдеще (панел 2)

Във втори панел с тема ,,Зелени финанси: партньорство за устойчиво бъдеще“ беше обърнато внимание на начина на промяна на правилата във финансирането на бизнеса, промените в регулациите и потребителското търсене при банковото финансиране, както и финансирането с „мисия“. Участници в дискусията бяха Биляна Младенова - Милева, мениджър ESG стратегия в УниКредит Булбанк, Константин Киров, ръководител отдел Опазване на околната среда и Зелени проекти в ПроКредит Банк, и Цвета Тодорова, старши консултант “Устойчиви финанси и ESG докладване”, denkstatt България. Модераторската роля беше поверена на доц. д-р Марина Стефанова, ръководител МП „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопански факултет, СУ „Св. Климент Охридски“ и изпълнителен директор на фондация ФЕБ.

Дискутиращите застанаха зад идеята за обединяването на усилията за въвеждането и спазването на новите регулации в сферата на ESG политиките (Environmental, Social and Governance – екологично, социално и корпоративно управление). По време на дискусията Биляна Младенова-Милева, мениджър ESG стратегия в УниКредит Булбанк отбеляза решаваща роля на банките, които влагат много ресурси за създаването на условия за зелено финансиране и предоставянето на нови продукти в сферата. „За тази година до момента сме финансирали изграждането на 300 мегаватчаса ВЕИ-та (възобновяеми енергийни източници). Говорим както за изграждането на големи ВЕИ-та, така и за такива за собствени нужди“, отбеляза тя.

***

Генерални партньори: ProCredit Bank и  Payhawk.

Основни партньори: УниКредит БулбанкMFG и VISA .

Събитието се реализира и с подкрепата на tbi bankLirexVeeamSirmaELANAEOSJTIGrant`s.

Институционални партньори са БСКФренско-Българска търговска и индустриална камара;  Германо-Българска индустриално-търговска камараБАЛИПИАНМСП.

Медийни партньори:  bTV Media Group , dir.bgБНТMoitePari.bg, Дарик радио.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ