Абитуриентите без бал, но с изпращане по протокол

Абитуриентите без бал, но с изпращане по протокол

Абитуриентите без бал, но с изпращане по протокол

Зрелостниците остават без абитуриентски балове, но ще могат да се съберат в дворовете на своите училища, за да си направят изпращане. Преди това обаче здравното и образователното министерство трябва да изготвят протокол с противоепидемични изисквания. Това беше решено след среща на премиера Борисов с представители на завършващите 12 клас - Симона Бонева и Дарина Георгиева. Разговорът помежду им стана факт, след като премиерът получи писмо от тях, в което момичетата го молят да бъде разрешено провеждането на изпращане на абитуриентите от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години", отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците. Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. И добавят, че приемат ситуацията зряло, отговорно и съвестно. 

При срещата си с Борисов, двете момичета помолили изпращането на завършващия випуск да стане в двора на училището, както в края на всяка учебна година. Те са заявили още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Очаква се протоколът с противоепидемичните изисквания на здравното и образователното министерство да бъде изготвен в най-кратки срокове и изпратен до директорите на всички училища в страната.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ