България

Политика

|

Общество

|

Акад. Петрунов: Издаването на "зелени сертификати" за антитела е грешка

Акад. Петрунов: Издаването на "зелени сертификати" за антитела е грешка

Издаването на български "зелени сертификати" за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това. Това заяви в ефира на Нова телевизия академик Богдан Петрунов. 

"Досега няма норма на тези антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той. 

Петрунов беше категоричен, че няма причина ако имаме високи нива на антитела да решим да не се ваксинираме. "Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса", посочи той. 

"В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември", каза още акад. Богдан Петрунов. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ