Банкерката от Нова Загора източила 400 хил. лв. от 40-50 влога

Банкерката от Нова Загора източила 400 хил. лв. от 40-50 влога

Банкерката от Нова Загора източила 400 хил. лв. от 40-50 влога

Между 40 и 50 са ужилените клиенти от банкерката в Нова Загора, за която вчера стана ясно, че източила около 400 хил. лв. Сигналът е от такива, които забелязали несъответствие по сметките си. Пръв такъв сигнал подава синът на местен бизнесмен, който установил, че от сметката му липсват 20 хил. евро. След това майка на студент, който не можел да плати семестъра си поради недостатъчна наличност по сметките си и така се стигнало до вътрешен одит.

Кольо Колев, който е имал две сметки в банката, е загубил около 180 хил. лева общо. Това разказа той пред bTV. Разбрал от банката, те му се обадили да отиде за справка и му показали какво има по сметките. Оказало се, че в тях останали по 200 лв. Имали проблеми, но щели да се изяснят - това ми обясниха, разказва мъжът. И до ден днешен не са казали точно за какво става въпрос, стана ясно само, че парите са източени и че те се съмняват в началника на офиса тук. "Даже й се обадих на таз началничка, тя ми каза, че е в отпуска и нищо не знае.

Парите в края на веригата били изтегляни от банкомат, обясни още той. Не му показали документи, нямало ги там, не става ясно кой е наредил парите от негово име. Има някаква част от документите в София, но други просто липсват.

Експерти обясних пред БНР, че ако сметки на клиенти на банка са източени по нейна вина, тя е длъжна да възстанови парите според българското законодателство. Според тях, в случая с ръководителката на банков клон в Нова Загора, която е отклонявала средства от сметки, системата за банкова сигурност е сработила.

Всеки конкретен случай с клиент трябва да се разглежда според подписания договор, казаха още анализаторите. Възможно е на банката да ѝ е необходимо време, за да установи липсите и съответно, да ги възстанови.

 Засега от банката в Нова Загора има единствено официален коментар, според който именно институцията е сезирала компетентните органи за случая със 29-годишната служителка. Дори и към момента известната сума пари от влогове на вложители да нарасне няколко пъти в хода на разследането, това няма да повлияе на стабилноста на банката, категорични са още

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ