Борисов обеща пари за саниране на "Пирогов" догодина

Борисов обеща пари за саниране на Пирогов догодина

Борисов обеща пари за саниране на "Пирогов" догодина

Планираме за догодина, когато „Пирогов“ ще отбележи своята 70-годишнина, да отпуснем средства за цялостно саниране на сградата и за още важна апаратура. Такъв ангажимент пое премиерът Борисов, който днес отиде да разгледа изцяло обновената Клиника по изгаряне и пластична хирургия в болницата за спешна помощ. Пететажната сграда е построена преди 43 г. и оттогава не е правен нито ремонт, нито модернизация на вътрешноклинична база и оборудване. За 1 година само клиниката става най-модерната на Балканите, с общо над 10 млн. лв. финансиране от държавата и Фонда за устойчиво градско развитие.

Медиците разполагат с най-модерната апаратура при изпълнението на мисията им - спасяване на човешки животи, отбеляза във фейсбук профила си премиерът.

На първия етаж всичко е сменено и оборудвано изцяло. "И таван, и дограми, и радиатори - всичко", коментира Борисов при обиколката си днес в клиниката.

"Нали от цяла България карат хора тука", отбеляза премиерът. "Колко изгорели съм гледал... Колко съм спасявал... Миличките.. Ей сега пожарът на Рила го овладяха. Най-страшно бе в тъмното - не знаеш вътре дали има хора, или не, допълни още той, спомняйки си за опита си като пожарникар.

Борисов разгледа операционните зали, които са изцяло обновени и "перфектно" оборудвани по думите на екипа специалисти в клиниката. За операционните зали, в които се извършват манипулации след изгаряния са осигурени нужните терапевтични условия като по-висока температура, определена влажност, специална климатизация, освежаване с биофилтър и т.н. Клиниката вече има и специално обособени зали за почивка, а специално внимание е отделено не само на оборудването, а и на интериора на Детското отделение, така че малките пациенти да чувстват уют.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ