Данъчните с 1000 проверки в Банско и Боровец от началото на 2018 г.

Данъчните с 1000 проверки в Банско и Боровец от началото на 2018 г.

Данъчните с 1000 проверки в Банско и Боровец от началото на 2018 г.

Само за 7 обекта в Банско и за 5 в курорта Боровец са издадени заповеди за налагане на принудителната административна мярка „Запечатване на обект“ след стартиралата в началото на годината зимна кампания в туристическите центрове. При направените над 750 проверки в курортния град и 140 в комплекс Боровец са установени общо 45 нарушения. Не е констатиран нито един опит за смяна на собствеността на обектите, при които е приключила процедурата по запечатване, с цел да се избегне мярката.

„Данните към момента потвърждават тенденцията за стабилна промяна във фискалната култура и финансовата дисциплина в резултат на последователната политика за открит диалог, превенция и контрол, която НАП провежда през последните години в зимните курорти“, каза г-жа Илиана Христова, директор на ТД на НАП София. 

Инспекторите на Агенцията извършват наблюдения и проверки и в съседни населени места. Ще бъдат запечатани и общо 10 обекта в Гоце Делчев, Разлог и Сандански и 2 в Самоков. При десетки търговци е започнало целодневно наблюдение с физическо присъствие на инспекторите от столичната дирекция на НАП, като се следи и за спазване на трудовото законодателство. Целта на наблюдението е да се сравняват оборотите, отчитани за минали периоди, с регистрираните по време на проверката и при съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които съблюдават за коректното поведение на търговците и са в тяхна помощ за съвет при работа с фискалните устройства.

В провеждането на контролните действия участват и служители на МВР. При две от проверките, една в хотел в Банско и една в търговски обект в с. Баня, се е наложила активна намеса на полицията заради предизвикани конфликтни ситуации от проверяваните търговци.

От ТД на НАП София съобщават, че при предстоящите състезания за кръг от  световна купа по сноуборд служители на Агенцията ще наблюдават обектите, които предлагат храни, напитки и услуги на пистите.

Контролните мерки в зимните курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ