България

Политика

|

Общество

|

Ден на национален траур в България

Ден на национален траур в България

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк и на жертвите, загинали в тежка катастрофа с автобус на автомагистрала "Струма". Той беше обявен с решение на Министерския съвет от вчера. В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. 

При пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, на 22 ноември загинаха девет души, а двама пострадаха тежко. Пожарът е тръгнал от покривната част на сградата. 

Пътен инцидент с автобус на магистрала "Струма" на 23 ноември взе живота на най-малко 45 души, а седем пострадаха тежко и бяха откарани в столичната болница за спешна помощ "Пирогов". Туристическият автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Северна Македония катастрофира и се запали на магистралата край пернишкото с. Боснек. Предстои да бъдат идентифицирани телата, с биологичен материал от близките. Разследващите трябва да установят причините за жестоката трагeдия. Основните версии засега са 2 - човешка грешка и техническа неизправност.

Последният път, когато България е била в траур, е на 27 август 2018 г. в памет на 20 загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге на 25 август. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ