ДНК експертиза може да се направи дори и за 24 часа

ДНК експертиза може да се направи дори и за 24 часа

ДНК експертиза може да се направи дори и за 24 часа

ДНК експертиза може да се направи дори и за 24 часа, каза бившият началник на отдел „Убийства” Ботьо Ботев пред bTV относно очакваните резултати, които да потвърдят предполагаемото самоубийство, както и да свържат Росен Ангелов с шесторното убийство. 

Той посочи, че за подобно деяние, като това в Нови Искър, човек трябва да бъде "психопат или ненормален", но подобни хора не вземат мерки по отношение на прикриване на това, което са направили. "Обикновено деянията се извършват нагло, брутално и жестоко”, обясни Ботьо Ботев, докато в този случай са извършвани „действия от гледна точка да прикрие това, което е направил”.

Издирването винаги е било ахилесовата пета на криминалната работа, посочи криминалистът. Според него при издирването се допускат грешки, а често са ангажирани и по-слабо квалифицирани кадри. "Даже когато говорим за бегълци от правосъдието като Ангелов вероятно става дума за доста много опасни за обществото хора, подчерта Ботев. „В сферата на издирвани лица, особено изчезнали след 1990 г. повече от 60% са убити", заключи той. 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ