Две версии за авиокатастрофата на бизнесмена Ивайло Пенчев

Две версии за авиокатастрофата на бизнесмена Ивайло Пенчев

Две версии за авиокатастрофата на бизнесмена Ивайло Пенчев

Две са възможните причини за катастрофата на самолета на бизнесмена Ивайло Пенчев. Едната е евентуален отказ на силовата обстановка или намаляването на теглителната сила на двигателя, при което самолетът се е движил с малки обороти при политането към площадката. Втората е етапът за изпълнение на захода за кацане от пилота. Това обясни в ефира на Нова телевизия Христо Христов - председател на управителния съвет на Националния борд за разследване в транспорта, който разглежда причините, довели до инцидента на летище "Лесново". 

Според него, вятърът, който към момента на кацането е бил 2-3 възела, съгласно изискванията на самолета, не е бил фактор за неговото падане. 

Христов и колегите му вече са направили оглед на мястото на инцидента. За жалост, обаче, този вид самолети нямат черна кутия, а само няколко компютъра, които записват налягането. Те ще бъдат използвани за разрешаването на случая. Очакват се и разпитите на четирима свидетели.

"Най-вероятно при спускане на колесниците, когато се намалява челното съпротивление, при което двигателят е с намалени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разбил на пистата", обясни още Христов. 

Днес бизнесменът Ивайло Пенчев трябва да бъде опериран в болница "Пирогов", при която да се фиксира счупен прешлен. За предстоящата интервенция съобщи лично бизнесменът преди ден в социалните мрежи и обяви, че търси кръводарители от рядка кръвна група. Необходимото количество беше осигурено часове след призива му.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ