Галина Георгиева влиза в СЕМ от квотата на парламента

Галина Георгиева влиза в СЕМ от квотата на парламента

Галина Георгиева влиза в СЕМ от квотата на парламента

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и 1 глас от „Воля“ Галина Георгиева беше избрана за член на Съвета за електронни медии (СЕМ)

Срещу кандидатурата се обявиха от БСП и „Обединени патриоти“, а Александър Симов от Левицата дори обяви номинацията и избора за  превземането на СЕМ от Делян Пеевски. Той обвини ГЕРБ, че отново са обявили пълна диктатура на единодушието. "Цензурата възтържествува отново", каза Симов. 

Георгиева бе предложена за поста от председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи подкрепата 97 народни представители. 57 гласуваха с „против“, 24 се въздържаха. 

Георгиева е моя кандидатура, отговори на обвиненията на Симов Вежди Рашидов, който представи по-подробно професионалната биография на номинираната.

Нейната кариера стартира в Нова телевизия, след което получава покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Галина Георгиева получава квалификация в две от водещите телекомуникационни компании в България и работата й с интернет доставчици, кабелни оператори и медии е допринесла да поеме пътя си към ПРОФОН, където работи със Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радиото и телевизията. „Вярвам, че професионалната ѝ биография е добър атестат за отговорната работа, която се изисква от членовете на СЕМ“, посочи Рашидов.

Кандидатът на левицата Ия Петкова не получи достатъчно подкрепа, въпреки че за нея гласуваха от БСП, „Обединени патриоти“ и 7 депутати от „Воля“.

Галина Георгиева заема мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича днес. Тя е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалния си опит е придобила в медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН, посочва БНТ. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ