Втора грипна ваканция в четири области на страната

Втора грипна ваканция в четири области на страната

Втора грипна ваканция в четири области на страната

Учениците от четири области излизат в грипна ваканция заради повишена заболеваемост от грип тип Б, който засяга най-много децата между 5 и 15 години.

Децата, живеещи в областите Бургас и Благоевград няма да посещават учебни занятия от 4 до 6 март. Освен това, за Бургаска област има забрана за участие на деца в мероприятия за националния празник 3 март. Процентът на болните ученици в Бургас вече е между 20 и 30 процента.

Грипна ваканция беше обявена и във Варна за датите от 3 до 6 март. Децата ще се върнат в класните стаи на 9 март. Решението за грипната ваканция беше взето след заседание на епидемиологичната комисия във Варна. По последни данни заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания във Варна и областта е 168 на 10 хиляди души. Освен това, до края на седмицата се преустановяват също женските и детски консултации, имунизациите и свижданията в болниците. Следващото заседание на епидемиологичната комисия във Варна ще бъде в петък, 6-и март. 

Грипът затваря и учебните заведение в Пернишка област от 4 март до 6 март включително. Мярката се предприема по предписание на РЗИ заради повишения брой остри респираторни заболявания в региона. Децата ще бъдат отново на училище в понеделник - 9 март, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Припомняме, че миналата седмица в принудителна ваканция излязоха част от учебните заведения в градовете Пловдив и Раковски. В община Дулово от 2 до 4 март също са преустановени учебните занятия.

Грипна ваканция за общините Балчик и Каварна и в град Генерал Тошево е обявена за 2 и 4 март и през този период се прекратяват учебните занятия.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ