България

Политика

|

Общество

|

Христо Христов освободен като изпълнителен директор на Нетинфо. Нова Броудкастинг Груп обяви две нови назначения

Христо Христов освободен като изпълнителен директор на Нетинфо. Нова Броудкастинг Груп обяви две нови назначения

Христо Христов е освободен като изпълнителен директор на Нетинфо с решение на Съвета на директорите, съобщиха от Нова Броудкастинг Груп. Нетинфо е част от портфолиото на медийната група. Миналата седмица Христов, който е и съдружник в Нетинфо, излезе с позиция в защита на главния редактор на спортия сайт Гонг.бг, Николай Александров, в която заяви, че е бил подложен на натиск да го уволни, защото бил от ЦСКА и "не е балансиран". Сайтът Гонг.бг е част от портфолиото на Нетинфо, което също влиза в сделката за Нова Броудкастинтг Груп, която вече е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Заедно с освобождаването на Христов, от медийната група обявяват и две нови назначения. Станка Крушарска става финансов директор на Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Нетинфо, а Стефана Здравкова- прокурист на Нетинфо.

Станка Крушарска е с 14 години опит областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността Директор Дирекция „Корпоративно банкиране“ в Банка Пиреос България. Преди това е работила в Банка ДСК  и Хеброс Банк.

Новият прокурист на Нетинфо Стефана Здравкова има богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании, НБГ ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията, поясняват от медийната група.

Преди новото й назначение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор „Продажби“ на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria.

 

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ