ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на 10-годишната Мира от София

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на 10-годишната Мира от София

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на 10-годишната Мира от София

Десетгодишната Мира от София е първият български финалист в благотворителната инициатива на ИКЕА, която отново ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки. Мира впечатли международното жури на третото издание на „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ с рисунка на крилатия дакел Мури.

Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“ , казва и първият български финалист, Мира.

Десетте плюшени герои, селектирани по рисунки на деца от цялв свят, ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017 г. За всяка продадена играчка в периода на кампанията, Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ