Иванчева искала да излезе от ареста, за да зачене инвитро

Иванчева искала да излезе от ареста, за да зачене инвитро

Иванчева искала да излезе от ареста, за да зачене инвитро

Временно отстранената от поста "кмет" на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши  Специализираният наказателен съд, който насрочи за днес специално заседание по молбата й.

Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева поиска от Специализирания наказателен съд по-лека мярка за неотклонение. При изслушването й в съда днес стана ясно, че основният й мотив за искането е, че в момента е подходящо да зачене инвитро. Иванчева обясни пред съдаа, че преди задържането си правила инвитро процедури и лекари установили, че тя все още може да има дете, заченото по изкуствен път, въпреки че е на 44 години. 

Освен това се позова и на влошено здравословно състояние. "В ареста получих паник атаки, развих клаустрофобия и всички зъби започнаха да ми се клатят", заяви тя. За пореден път Иванчева отрече да е искала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижи разрешително за строеж. Двама прокурори от обвинението обаче контрираха, че има достатъчно доказателства за взет подкуп и посочиха, че светещо вещество, с което са били белязани банкнотите, намерени в багажника на колата на бившата кметица на "Младост" е било открито по лявата и дясната ръка на Иванчева, както и по носа й. 

В хода на днешното заседание бяха изнесени данни още, че през последните дни Иванчева от ареста е пращала бележки на обвинения с нея бивш кмет на Младост Петко Дюлгеров, който бе сочен за посредник в уреждането на подкупа. В тях го молила да промени показанията си, дадени пред разследващите, така че защитните им версии да се уеднаквят. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ