Излязоха мерните отговори на изпитите по български за 7 и 12 клас

Излязоха мерните отговори на изпитите по български за 7 и 12 клас

Излязоха мерните отговори на изпитите по български за 7 и 12 клас

 

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува отговорите на матурите за 7 и 12 клас. 55 000 дванадесетокласници се явиха на изпит по Български език и литература, а над 10 хиляди квестора бяха назначена да следят и предотвратяват преписване.

Въпреки това, отново се появиха съмнения за предварително изтичане на писмената тема за зрелостници, която е вторият модул от матурата. По информация на Дарик, от няколко дни във фейсбук вървяла информация, че ще се падне "Вяра" на Никола Вапцаров. Именно това бе изтеглената тема днес и по нея зрелостниците имаха 120 минути на разположение за писане. Министерството ще проверява дали става въпрос за случайно съвпадение или наистина отново има предварително изтичане на строго засекретената информация. Първият модул - и за седмокласници, и за зрелостници бе тест на въпроси от затворен тип.

Резултатите от националното външно оценяване за 7 клас ще бъдат обявени до 6 юни, а резултатите от държавните зрелостни изпити - до 13 юни.Вторият от националните изпити за прием след 7 клас, по математика, е на 23 май.

Ето тестовите задачи и верните отговори за седмокласниците и за зрелостниците. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ