Расте ли паниката от пандемията?

Расте ли паниката от пандемията?

Расте ли паниката от пандемията?

България е една от петте държави, включени в проекта Национална пандемична аларма на Европейските национални панели за периодично проучване на нагласите на населението, свързани с пандемията от коронавируса.

Проектът стартира на 16 март и предоставя актуална информация от местните представителни онлайн панели в Чехия, Словакия, Полша, Унгария и България на всеки три дена, на база извадка от онлайн населението на възраст над 15 години.

По последни данни от днес пандемичната обстановка въздейства най-силно на гражданите у нас, като същевременно индексът „паника“ е относително най-нисък в сравнение с останалите държави в мониторинга. Най-песимистично настроени към ситуацията са в Полша, а най-голямо доверие в държавния апарат изразяват в Чехия.

[[{"fid":"350864","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":742,"width":1026,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Изследователският проект се осъществява от European National Panels – дъщерно дружество на изследователските агенции Nielsen Admosphere, NMS Market Research и STEM / MARK. Той обединява националните панели на Вишеградската четворка и България, които общо имат над 100 000 респонденти.

Резултатите в реално време следете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ