КЕВР иска информация от "Топлофикация" за по-високите сметки през март в София

КЕВР иска информация от Топлофикация за по-високите сметки през март в София

КЕВР иска информация от "Топлофикация" за по-високите сметки през март в София

Председателят на държавният енергиен регулатор Иван Иванов е изискал от ръководството Топлофикация София да предостави подробна информация във връзка с медийните публикации и репортажи за по-високите сметки за парно в столицата през март тази година

В тридневен срок "Топлофикация София" ЕАД трябва да представи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) пълни данни за количеството топлинна енергия, която е доставена и фактурирана на клиентите на дружеството за март 2017 г. и за март 2018 г. - общо и по групи клиенти, съобщават от пресцентъра на (КЕВР).

От дружеството е изискана информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото разпределение да се извършва по прогнозни данни, съгласно чл. 71 от Наредбата за топлоснабдяването /НТ/ от 6 април 2007 г. За тези клиенти топлоснабдителното дружество трябва да посочи както количеството на потребената от тях топлинна енергия, така и начислените суми в сметките им за март 2017 г. и за март 2018 г.


Отделно в КЕВР трябва да постъпи информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото разпределение да се извършва по реален месечен отчет на средствата за дялово разпределение в имотите на клиентите. "Топлофикация София" ЕАД трябва да предостави и данни за количеството на потребената от тези клиенти топлинна енергия, както и начислените суми в сметките им за март 2017 г. и за март 2018 г.

След получаването на цялата искана информация, КЕВР ще изготви подробен анализ, резултатите от който ще бъдат публично обявени, уточняват от пресцентъра на комисията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ