Международно признание за безплатното българско приложение за защита на децата онлайн

Международно признание за безплатното българско приложение за защита на децата онлайн

Международно признание за безплатното българско приложение за защита на децата онлайн

Безплатната българска мобилна апликация  за защита на децата онлайн Protect Your Kid беше номинирана в категорията „Приобщаване и овластяване“ в престижния международен конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт– Център Източна Европа.

„Това е огромно признание за целия ни екип за усилията, които положихме в нейното създаване. Регламентът на надпреварата определя, че всяка държава може да има само по една номинация в дадена категория, което показва, че Protect Your Kid работи добре и се разпознава от потребителите. Направихме го, за да помагаме и наистина не сме очаквали толкова значимо международнoпризнание. Важното е, че дадохме лесно достъпен избор на родителите да гарантират сигурността на децата си в интернет“, каза Деян Благоев, мениджър „Бизнес развитие“ в компанията създала приложението Bulbera.

Функциите на ProtectYourKid включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Апликацията  предоставя пълен  контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Категорията „Приобщаване и овластяване“ отличава дигитални иновации, които допринасят за осигуряване на равни възможности, социално, икономическо и политическо приобщаване на всички хора, независимо от пол, религия, възраст, физически статус или етнически произход.

World Summit Awards са основани в рамките на Световна среща на върха по въпросите на информационното общество на ООН, проведена в Женева през 2003 г. Целта на форума е да определи посоки на действие, с които информационните и комуникационни технологии да бъдат достъпни за всички хора и да се работи за преодоляване на дигиталните неравенства. Наградите WSA са създадени като средство за постигане на тези цели. Те се стремят да селектират и промотират местни дигитални иновации, които имат огромно влияние за подобряване на обществото. Общо включват 8 категори, а от номинираните от цял свят се избират 5 победители в категория. Международно жури от експерти прави избора си на 2 етапа. Победителите за 2017 г. ще бъдат анонсирани през ноември.

-----------------------

Bulbera е българска софтуерна компания, която е на пазара от 10 години. Компанията работи с клиенти от ЕС и САЩ и развива проекти в различни сектори : медицински, защита на данни, развлекателен, туризъм, автомобилостроене, образование и много други. Protect Your Kid е начинът Bulberaда подпомогне българските родители и учители да се справят с новата реалност, където децата все по-често са онлайн по цял ден. Сега вече има безплатно приложение, което може да улесни разбирателството между поколението Yи поколението Z.

Повече за Bulberaможе да видите на техния сайт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ