Над 1830 пострадали приети в "Пирогов" по празниците

Над 1830 пострадали приети в Пирогов по празниците

Над 1830 пострадали приети в "Пирогов" по празниците

Над 1830 пострадали се обърнаха за помощ към Спешното на „Пирогов” през почивните дни около Великден, съобщи Нова тв. Това са с близо 400 повече пациенти в сраднение с последните 4 години. На близо 240 се е наложило да останат за болнично лечение, като 10 от тях са неосигурени, съобщават от лечебното заведение.

В реанимациите на болницата се борят за живота на 50 пациенти, 4 от които са деца.

Освен пациентите от цяла София и околните населени места, дежурните екипи са поели и пострадали от различни части на България.дежурните екипи.

Медиците от "Пирогов" са се погрижили и за 474 деца, имащи нужда от лекарска помощ. На 41 от тях им се е наложило да посрещнат Великден в болницата.

През пироговските противошокови зали – за възрастни и за деца, са преминали близо 30 много тежки случая. Това са много тежки пациенти, при които е необходимо комплексно лечение и лекари от няколко специалности, а диагностицирането налага високоспециализирани изследвания.

Най-натоварени са били  травматологичния, неврохирургичния, токсикологичния и хирургичния кабинет, където са били приети множество пострадали от катастрофи, мотористи, височинни травми и др.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ