Назначен е нов директор на Фонда за лечение на деца

Назначен е нов директор на Фонда за лечение на деца

Назначен е нов директор на Фонда за лечение на деца

Със заповед на министъра на здравеопазването Илко Семерджиев от днес управлението на Център „Фонд за лечение на деца“ се поема от д-р Тинка Троева. Тя заменя на поста досегашния директор на Фонда проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари.

Д-р Тинка Троева има професионален опит и квалификации в областта на педиатрията, промоцията и превенцията на здравето, социалната сигурност, координацията на социалната сигурност в ЕС и здравния мениджмънт, поясняват от здравното министерство.

Завършила е медицина в Медицинска академия – София през 1979 година, специализира „Детски болести“. Има магистратури по „Международни икономически отношения” от УНСС и „Обществено здраве“ от Университета Билефелд, Германия.

През 1986 г.  придобива и специалност по „Социална медицина“, а през 1989 г. -  по „Медицинска информатика“ и „Здравен мениджмънт“ в Медицинска академия - София. 

Била е съветник в Комисията по здравеопазване в  37-то  u главен съветник в 38-то Народно събрание.

Осем години е ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси на министерството на труда и социалната политика, последователно с дипломатически ранг “съветник“ и „пълномощен министър“ при посолствата на Република България в Германия и Австрия, и още две години в посолствата ни в Австрия и Швейцария.

Новият директор на Фонда за лечение на деца е експерт в областите на координацията на системите за социална сигурност  в ЕС – пенсионно, здравно осигуряване, обезщетения при заболяване и майчинство, семейни обезщетения, лечение и превенция на български граждани в ЕС, трудова миграция и интеграция. 

През 2001 година д-р Тинка Троева е избрана за Жена на годината  от Американския библиографичен институт за цялостен обществен ангажимент и принос към отделните обществени групи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ