Задържаха 15-годишен за убийството на дете в Бургас

Задържаха 15-годишен за убийството на дете в Бургас

Задържаха 15-годишен за убийството на дете в Бургас

Прокуратурата изнесе нови данни за жестокото убийство на 11-годишно момиче, разтърсило Бургас. Органите на реда са задържали 15-годишно момче за извършеното престъпление, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова.

По думите на говорителя, извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици. Комуникирали са активно в социалната мрежа. „Впоследствие са си разменили телефоните и се е стигнало до контакт. Още веднъж апелрираме - социалните мрежи, в които децата участват да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите”, каза Григорова, цитирана от Дарик. Установено е, че тийнейджърът е убил момичето след нелеп спор къде да пушат наргиле, съобщи директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов. Жертвата се казва Никол Й. Тя не е живеела в блок 108 в бургаския кв. "Меден рудник", където е станало убийството. Била е единствено дете на семейство, което живее в центъра на Бургас. Извършителят на престъплението също не е този блок. Предполага се, че двамата са били на гости на техен приятел.

„Сигналът за престъплението е получен в 17.29 часа. Съобщено е за намерен труп в асансьор. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок”, съобщи директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов.

Той допълни, че извършителят е задържан рано тази сутрин. Открити са предмети, свързани с престъплението. „На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, обясни Калоян Калоянов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ