Няма преписки и дела срещу българските купувачи на ЧЕЗ

Няма преписки и дела срещу българските купувачи на ЧЕЗ

Няма преписки и дела срещу българските купувачи на ЧЕЗ

Към момента няма досъдебни производства и преписки, които да се водят срещу Гинка Върбакова и Славчо Върбаков. Няма и такива, които да се водят срещу юридическото лице "Инерком България" ЕАД. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.

Не се водят никакви дела и по отношение на "Инерком", добави той. Имало е повдигнато обвинение срещу Славчо Върбаков за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, но в последствие само спрямо него е било прекратено, като за останалите членове на групата е внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, поясни главният прокурор.

Имената на Гинка и Славчо Върбаков се появяват при търсене в унифицираната информационна система на прокуратурата, защото те са били страни по лизингови договори, посочи още Цацаров. Той изрично уточни, че това е информация за преписки и дела, които имат отношения към лицата - т.е търсене на базата на показател име на физическо лице и наименование на юридическо лице. По този показател се получават всички преписки и дела, които са независимо от качественото на лицата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ