Още един избягал затворник, този път в Ловеч

Още един избягал затворник, този път в Ловеч

Още един избягал затворник, този път в Ловеч

Ново бягство на затворник вдигна на крак полицията. 48-годишният Борислав Ангелов, който излежавал 13-годишна присъда за блудства и кражба в Ловеч е избягал от обект, на който е работел днес с други затворници. В хайката за издирването му е включен и хеликоптер.

Мъжът е избягал тази сутрин на път за работа на обекта - почистване на фирмени халета. Останалите затворници се опитали да го спрат, но безуспешно.

Присъдата на Ангелов влязла в сила през 2017 г. и след изтърпяване на 7 години от присъдата при строг режим, наскоро бил преместен в затворническо общежитие от открит тип към затвора в Ловеч, обясни зам.министърът на правосъдието Николай Проданов. Според него, не ставало дума за бягство, а за отклоняване.  Избягалият загворник е работел с още други четирима като чистач на хале в бившето млекопреработвателно предприятие "Сердика". Не са имали специална охрана, надзор бил упражняван само от служител на фирмата, която ги е наела. Той е подал сигнала, че Ангелов не е на обекта.

По думите на зам.министър Проданов в момента има около 802 затворници, които работят на външни, неохраняеми обекти.

Това е трети случай на бягство на затворник в последните няколко месеца. След фрапиращия случай с бягството на Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор, няколко дни по-късно рецидивистът Георги Танчев не се върне от работа в затворническо общежитие „Хеброс” на Пловдивския затвор. Близо две седмици по-късно полицията го залови.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ