Безплатни карти за децата от община Смолян за писти в Пампорово

Безплатни карти за децата от община Смолян за писти в Пампорово

Безплатни карти за децата от община Смолян за писти в Пампорово

От днес община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски писти в Пампорово, съобщава Фокус, цитирайки съобщение от пресцентъра на Община Смолян.

За трета поредна година Общината Смолян и „Пампорово“ АД подписват двустранно споразумение за безплатно ползване на Пътническа въжена линия (ПВЛ) №3 / едноседалков лифт от „Малина” до „Студенец”/ за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години. ПВЛ №3 ще може да се ползва през оставащите уикенди от учениците до края на зимен ски сезон – 2017г.  Родителите трябва да отидат до касите на „Местни данъци” в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта. 

Над 1000 деца са се възползвали от инициативата на община Смолян и Пампорово АД за изминалите 3 години. "Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите", коментира кметът Николай Мелемов.

Община Смолян също така напомня на всички любители на зимните спортове, да се запознаят с приетите „Правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортен комплекс Пампорово“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ