Отказаното от „Александровска“ дарение на „Уолтопия“ отива в частни болници

Отказаното от „Александровска“ дарение на „Уолтопия“ отива в частни болници

Отказаното от „Александровска“ дарение на „Уолтопия“ отива в частни болници

Дарението на „Уолтопия“ в размер на 222 хил. лв., което УМБАЛ „Александровска“ отказа да приеме, ще бъде предоставено на частни лечебни заведения, които са проявили интерес към него. Това заяви собственикът на компанията, Ивайло Пенчев, пред bTV.

Средствата са предназначени за закупуване на апаратура за обдишване, а условието, при което държавната болница можеше да се възползва от тях, бе новите машини да се използват с предимство от заболели служители на фирмата. По думите на Пенчев те са били прехвърлени по сметката на „Александровска“ и вече са му върнати обратно, в резултат на общественото недоволство.

„Единствено съжалявам, че предложих дарението на частна болница“, каза той и обясни, че идеята за дарението възникнала „за 5 минути“, като първоначално с екипа му обмисляли да купят 5 машини и те да бъдат разположени в офис пространството на фирмата. „Когато тръгнах да го правя това нещо, мислите ли, че съм си задавал дълбоки философски въпроси? Аз действам преди да мисля“, добави още той.

Служители от китайското подразделение на компанията за спортно оборудване са уговорили по-изгодна цена за машините – всяка от тях ще струва 11 хил. долара, което позволява да бъдат закупени повече, затова днес се очаква да бъде сключена сделка за първите 10. Те обаче също ще бъдат дарени под условие, макар Пенчев все още да не е наясно какво точно ще бъде то.

Собственикът на „Уолтопия“ призова и други собственици на частен бизнес да последват примера му да се погрижат за служителите си. „Ако още малко хора като мен купят още машини, да купим заедно още 100, 200, 300 машини, няма да се стигне до този избор. Можем да решим този недостиг“, каза Пенчев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ