Отстраниха от длъжност кардиолога, слагал стентове на здрави хора

Отстраниха от длъжност кардиолога, слагал стентове на здрави хора

Отстраниха от длъжност кардиолога, слагал стентове на здрави хора

Д-р Петър Лазов, станал известен с това, че поставя стентове на здрави хора бе отстранен от длъжност със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" Васил Вълчев, предаде Нова телевизия.

Ако вината на Лазон бъде доказана, ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение, заявиха от здравното заведение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението.

Припомняме, че кардиологът Д-р Петър Лазов бе изобличен след разследване на Нова телевизия, че източва здравната каса чрез поставяне на стентове на здрави пациенти. По този начин лекарят си е осигурявал сериозни месечни приходи. По информация на екипа, направил разследването, Лазов е получавал заплата от 57 хил. лв на месец.

Поставянето на стентове е рутинна интервенция в кардиохирургията, която се прилага при хора със запушени важни кръвоносни съдове, за да се възстанови проходимостта им. Тя обаче може да доведе до сериозни увреждания, когато се извършва върху здрав човек.

За дейността на кардиолога се извършва вътрешна проверка, като съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицински одит, заявиха от лечебното заведение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ